село Орлов дол

ЗДРАВЕЙТЕ

Това е един скромен опит да се събират информации за с.Орлов дол - минало, настояще, традиции, история, документи, снимки и всичко, което Ви дойде наум, свързано със селото и неговите бивши и настоящи жители.
Не мисля, че мога сам да се справя и разчитам на всички, които знаят нещичко за селото, затова Ви моля ако знаете нещо,което считате, че е важно - напишете в "КОМЕНТАР" след някоя от статиите, към които считате, че се отнася или ми напишете лично съобщение.

Добре ще е и да напишете името си ... и станете последовател на блога,следете го!

Нека направим Орлов дол известно в България и света!

"Дънди" ще търси ценни метали край Тополовград и Гълъбово

Размер на текста




 

Канадската "Дънди прешъс метълс" ще търси ценни метали в площ в общините Тополовград и Гълъбово, сред като в четвъртък правителството даде разрешително за търсене и проучване за полезни изкопаеми на дъщерната й компания "Болкан минерал енд майнинг".
Дружеството вече има концесия за добив на злато край Крумовград и разработва единствената засега действаща златна мина у нас край Челопеч.
По предложение на икономическото министерство "Болкан минерал енд майнинг" ще изследва за метали площта "Владимирово" (17 кв. км), разположена в землищата на селата Владимирово, Светлина и Орлов дол, община Тополовград, и край село Мъдрец, община Гълъбово. Срокът на разрешението е три години, като очакваният минимален размер на инвестициите е 167 700 долара. Стойността на мероприятията по опазване на околната среда за срока на договора е 5000 долара, уточняват от пресслужбата на Министерския съвет.


 
Анонимен 08:52 | 14.10.2011 
Те Дънди ще търсят ценни метали, ама мъниста и огледалца ще разда
ват ли?Щото така се прави.

Анонимен 17:19 | 13.10.2011 
Kойто им е дал разрешение,главите им трябва да се търкалят по
софийските улици.

1 коментар:

  1. Винаги казват колко злато са открили.. Но не казват колко ще получи местната община ! 0,75% от добитото за държавата.. За общината в най-добрия случай една трета от тези 0,75%или нищо !
    Не си давайте златото срещу празни обещания ! Те няма да заличат радиоактивното замърсяване вследствие златодобива. Там където има такъв смъртността се увеличава с 2%. Пазете си Вашето и на децата си здраве ! Успех !

    ОтговорИзтриване

Какво искате да намерите още в този блог?